Warehouse Rehab


Location
Portland, OR

Size
12,184 SF
Visual Texture Updates a Warehouse
A general contractor purchased this 1932 industrial warehouse in the Central Eastside Industrial zone of Portland as their new office. We were asked to give it an exterior update.
This is a plan drawing showing the location of the Warehouse Rehab in the industrial southeast neighborhood of Portland.
This is a rendering of the northeast corner of the Warehouse Rehab after renovations.

This is a rendering of the southeast corner of the Warehouse Rehab after renovations.

Without the ability to reshape the volume, we proposed adding some shadow depth and proportion to give the structure more presence on the street. We kept the palette of materials industrial, using nominal framing members as the basis for the design.

This is a photograph of the Warehouse Rehab before being renovated.
Hover over image to move slider.
This is a drawing of the east elevation of the Warehouse Rehab before renovations.
Before
This is a drawing of the east elevation of the Warehouse Rehab after renovations.
After
Hover over image to move slider.
This is a drawing of the south elevation of the Warehouse Rehab before renovations.
Before
This is a drawing of the south elevation of the Warehouse Rehab after renovations.
After
This is a 3-part GIF image showing some design options for the new entry at the Warehouse Rehab.

We sketched on the entry to provide more of a marker for the front door.


By recessing the entry door, we could make space for an accessible entry & use a weather canopy as support for the company logo.

“Adam came up with an amazing exterior design that really stands out now in the neighborhood and has even made some of the neighboring building owners spruce up their own buildings.”

Mike A.

Client

Warehouse Rehab Christie Architecture Southeast Industrial Portland